GYIK

 

 

GYAKRAN FELMERÜLŐ KÉRDÉSEK:

 

 

 

Milyen Durmibag termékek közül választhatok? A válasz ITT

Milyen kivitelű (vastagságú) hálózsák lenne megfelelő? A válasz ITT

Milyen ruházat javasolt a különböző vastagságú hálózsákok alá? A válasz ITT

Milyen méretű (hosszúságú) hálózsák lenne jó? A válasz ITT

Milyen az alapforma és azt hogyan variálhatom? A válasz ITT

Milyen minták közül választhatok? A válasz ITT

Milyen áron vásárolhatok? A válasz ITT

Hogyan vásárolhatok? A válasz ITT

Hogyan szedjem ki a kezelési címkét?

A hatályos magyar jogszabályok szerint, minden textiltermékbe kezelési címkét kell varrni. Ennek megfelelően mi is belevarrjuk a megfelelő címkét, de nem az anyagrétegek közé, hanem külön öltéssel, jól látható helyre. A címke így könnyen kivehető, bontás, tépkedés és a termék sérülése nélkül, ha egy kisollóval az öltés alá nyúlva, egy mozdulattal elvágjuk a cérnáját.

Pamutvászon anyagú hálózsákok miért lehetnek kissé megcsavarodva, és miért hullámos a cipzár mellett az anyag mosás előtt?

A pamutvászon anyagokat szálirányban szabjuk, de mivel az alapanyag szövése során elcsavarodhatnak a szövetszálak, ez nem mindig ad megfelelő alakzatot. Méretre szabás után az anyag szálait visszahúzzuk a helyes irányba, de sokszor az anyag a varrás során visszahúzza magát. Az első mosás, rázás, szárítás során a megfelelő irányba helyezkednek a szálak, így ezután már nem lesz elcsavarodva a hálózsák.

Mosás során a pamutvászon anyagok 3 %-ot mennek össze, amit szabáskor bekalkulálunk. Varráskor is rátartással dolgozunk, így miután az anyag első mosáskor összemegy, már nem lesz hullámos a cipzár mellett.

Ha nem a fentiek szerint járnánk el, akkor nagyon szép lenne a zsák, amikor elkészül, de mosás után elcsavarodhatna és a cipzár lenne hullámos.