GYIK

Milyen Durmibag termékek közül választhatok? A válasz ITT

Milyen kivitelű (vastagságú) hálózsák lenne megfelelő? A válasz ITT

Milyen ruházat javasolt a különböző vastagságú hálózsákok alá? A válasz ITT

Milyen méretű (hosszúságú) hálózsák lenne jó? A válasz ITT

Milyen az alapforma és azt hogyan variálhatom? A válasz ITT

Milyen minták közül választhatok?

Mivel hálózsákjainkat és egyéb termékeinket nem szériában, hanem egyesével készítjük, így nem készül sok egyforma darab, ezért az aktuális mintaválasztékot :

– a kiválasztott termék leírásában látható galériában,

– 2. 3. 4. kivitelű hálózsák esetében legördülő menüben, vagy méretre való hivatkozásban,

– levelezéses, vagy telefonos kapcsolatfelvétel alkalmával,

– személyesen Pécelen, 

– az általunk igénybe vett aukciós oldal használatával tudjuk megmutatni.

Ha nincs kedvetekre való minta készleten, akkor  az ITT látható ANYAGMINTÁKBÓL  el tudjuk készíteni a megfelelő terméket kb 2 héten belül.

Milyen áron vásárolhatok? A válasz ITT

Hogyan léphetek veletek kapcsolatba? A válasz ITT

Hogyan vásárolhatok? A válasz ITT

Mit jelent a tog jelzés?

A „tog” egy európai hőosztályozási mértékegység: minél magasabb a „tog-szám”, annál melegebb a hálózsák.

A hálózsákok méretezése hogyan értelmezhető?

A hálózsákok hosszának tartományát jelöljük, mert a konkrét cm nem garantálható. Pl a 100+ cm azt jelenti, hogy a hálózsák hossza mosás után 100-109 cm között lesz. Első mosáskor a pamutvászon anyagú hálózsákok pár cm-t összemehetnek, de ezt igyekszünk a készítés során figyelembe venni, így a hálózsák mosás után is a kiválasztott tartományban marad.

Miért van a hálózsákok nyakában címke, és hogyan szedjem ki?

A hatályos magyar jogszabályok szerint minden textiltermékbe kezelési címkét kell varrni. Ennek megfelelően mi is belevarrjuk a megfelelő címkét, de nem az anyagrétegek közé a ruha belsejében eldugva, hanem külön öltéssel, jól látható helyre. A címke könnyen kivehető, bontás, tépkedés és a termék sérülése nélkül, ha egy kisollóval az öltés alá nyúlva, egy mozdulattal elvágjuk a cérnáját. A címke hasznos kezelési utasításokat tartalmaz, melyek betartásával a termék hosszabb életű lesz, ezért mielőtt kidobásra kerül, érdemes átnézni.

TIPP!

A fenti módon eltávolított kezelési címkét könnyű visszavarrni egy-két kézi öltéssel amikor ajándékozásra, vagy eladásra kerül a kinőtt zsák, így magával tudja vinni a kezelésére vonatkozó információkat.

Pamutvászon anyagú hálózsákok kézhez vételkor miért látszanak csavarodottnak, és miért hullámos a cipzár mellett az anyag mosás előtt?

A pamutvászon anyagokat szálirányban szabjuk, de mivel az alapanyag szövése során elcsavarodhatnak a szövetszálak, ez nem mindig ad megfelelő alakzatot. Méretre szabás után az anyag szálait visszahúzzuk a helyes irányba, de sokszor az anyag a varrás során visszahúzza magát. Az első mosás, rázás, szárítás során a megfelelő irányba helyezkednek a szálak, így ezután már nem lesz elcsavarodva a hálózsák.

Mosás során a pamutvászon anyagok 3 %-ot mennek össze, amit szabáskor bekalkulálunk. Varráskor is rátartással dolgozunk, így miután az anyag első mosáskor összemegy, már nem lesz hullámos a cipzár mellett.

Ha nem a fentiek szerint járnánk el, akkor nagyon szép lenne a zsák, amikor elkészül és kézhez kerül, de mosás után elcsavarodhatna és a cipzár lenne hullámos.

Az arctisztító korongok miért nem a legjobb anyagkihasználtságot és legkevesebb hulladékot adó, szögletes formájúak?

Mert arcpárnáink a munkánk közben keletkező pamutvászon anyagdarabok felhasználásával készülnek, és kör alakúra szabva marad meg a legkevesebb hulladék.

l

Az alábbi űrlap kitöltésével üzenetet küldhet: