GYIK

Milyen Durmibag termékek közül választhatok? A válasz ITT

Milyen kivitelű (vastagságú) hálózsák lenne megfelelő? A válasz ITT

Milyen ruházat javasolt a különböző vastagságú hálózsákok alá? A válasz ITT

Milyen méretű (hosszúságú) hálózsák lenne jó? A válasz ITT

Milyen az alapforma és azt hogyan variálhatom? A válasz ITT

Milyen minták közül választhatok?

Mivel hálózsákjainkat és egyéb termékeinket nem szériában, hanem egyesével készítjük, így nem készül sok egyforma darab, ezért az aktuális mintaválasztékot :

– a kiválasztott termék leírásában látható galériában,

– 2. 3. 4. 5. kivitelű hálózsák esetében legördülő menüben, vagy a méretre való hivatkozásban,

– levelezéses, vagy telefonos kapcsolatfelvétel alkalmával,

– személyesen Pécelen, vagy 

– az általunk igénybe vett aukciós oldal használatával tudjuk megmutatni.

Ha nincs kedvetekre való minta készleten, akkor  az ITT látható ANYAGMINTÁKBÓL  el tudjuk készíteni a megfelelő terméket kb 2 héten belül.

Milyen áron vásárolhatok? A válasz ITT

Hogyan léphetek veletek kapcsolatba? A válasz ITT

Hogyan vásárolhatok? A válasz ITT

Miért nem tudom az oldalt webshopként használni?

Mert ez az oldal nem webshop.

Az általunk készített termékek egyedisége miatt egyenlőre nem találtuk meg a webshop sablont, ami megfelelne a vásárlók igényeinek. Egyedi webshop készítésének a költségét családi manufaktúránk nem tudja kitermelni, vásárlóinkra pedig nem szeretnénk azt átterhelni az árak emelésével.

Arra az esetre, ha valaki nem szeretne közvetlen kapcsolatba lépni velünk a Kapcsolat-Vásárlás fül alatt leírtak szerint, vagy egyetlen felajánlott mód sem felel meg, a Tesz-Vesz aukciós oldal szolgáltatásait vesszük igénybe.

Mit jelent a tog jelzés?

A „tog” egy európai hőosztályozási mértékegység: minél magasabb a „tog-szám”, annál melegebb a hálózsák.

A termékkínálatban milyen anyagokkal találkozhatok?

Többféle anyaggal dolgozunk, de főleg pamutvászonnal, amit a hálózsákok kivételével avatott formában használunk fel. Minden terméknél feltüntetjük, hogy milyen anyagból készült és azt hogyan kezeljük megfelelően.

Pamutvászon: 100 % pamut

Felhasználása: hálózsákok, betétek, matatókendők, szendvics csomagolók, kenyeres zsákok, vászontáskák, törlőkendők, sópárnák, pólyák, szoptartós karpárnák, hengerpárnák, lepkepárnák, zsebkendők, zsepitartók, egészségügyi könyv borítók, memória játékok, pee teepee-k

Wellsoft: 100 % polyester

Felhasználása: plédek, sópárnák, szoptatós párnák, övpárnák, kispárnák, szundikendők

Kevert szálas vászon: 65 % polyester + 35 % pamut

Felhasználása: bevásárlókocsi huzatok, textilkönyvek, fülestartók

Egyfalas frottír (apró göbös): 80 % pamut + 20 % polyester

Felhasználása: arcpárnák és törlőkendők alsó rétege

Kétfalas frottír (nagy göbös): 100 % pamut

Felhasználása: egészségügyi 2. betétek középső rétege, pee teepee-k belső oldala

Bébiplüss: 80 % pamut + 20 % polyester

Felhasználása: matatókendők alsó rétege, egészségügyi 2. betétek felső rétege

Softshell: 100 % micropolyester

Felhasználása: betétek alsó oldala, uzsonna csomagoló zsákok belső oldala

PUL: 100% polyészter,
filmlaminált PU réteggel

Felhasználása: szendvics szalvéták és tasakok belső oldala

TPU: 100 micropolyester

Felhasználása: kenyeres zsákok külső oldala, betét tartó tasakok

Függönycsipke: 100 % polyester

Felhasználása: bevásárlóhálók, mosóhálók

A hálózsákok méretezése hogyan értelmezhető?

A hálózsákok hosszának tartományát jelöljük, mert a konkrét cm nem garantálható. Pl a 100+ cm azt jelenti, hogy a hálózsák hossza mosás után 100-109 cm között lesz. Első mosáskor a pamutvászon anyagú hálózsákok pár cm-t összemehetnek, de ezt igyekszünk a készítés során figyelembe venni, így a hálózsák mosás után is a kiválasztott tartományban marad.

Miért van a hálózsákok nyakában címke, és hogyan szedjem ki?

A hatályos magyar jogszabályok szerint minden textiltermékbe kezelési címkét kell varrni. Ennek megfelelően mi is belevarrjuk a megfelelő címkét, de nem az anyagrétegek közé a ruha belsejében eldugva, hanem külön öltéssel, jól látható helyre. A címke könnyen kivehető, bontás, tépkedés és a termék sérülése nélkül, ha egy kisollóval az öltés alá nyúlva, egy mozdulattal elvágjuk a cérnáját. A címke hasznos kezelési utasításokat tartalmaz, melyek betartásával a termék hosszabb életű lesz, ezért mielőtt kidobásra kerül, érdemes átnézni.

TIPP!

A fenti módon eltávolított kezelési címkét könnyű visszavarrni egy-két kézi öltéssel amikor ajándékozásra, vagy eladásra kerül a kinőtt zsák, így magával tudja vinni a kezelésére vonatkozó információkat.

Mi történik a megmaradó anyagokkal?

A hálózsákok elkészítése során keletkező szabászati “hulladékot” többféleképpen hasznosítjuk. Ilyen anyagdarabokból készülnek a környezetkímélő termékeink és a babaápolási termékek, kiegészítők is.

Azok az anyagok, amik nem alkalmasak (akár a méretük, akár a mintaállásuk miatt) a fenti célokra, olyan kreatív gyerekekhez kerülnek, akik kincsként használják fel a saját fantáziájuk szerint. Lásd: Visszajelzések

Pamutvászon anyagú hálózsákok kézhez vételkor miért látszanak csavarodottnak, és miért hullámos a cipzár mellett az anyag mosás előtt?

A pamutvászon anyagokat szálirányban szabjuk, de mivel az alapanyag szövése során elcsavarodhatnak a szövetszálak, ez nem mindig ad megfelelő alakzatot. Méretre szabás után az anyag szálait visszahúzzuk a helyes irányba, de sokszor az anyag a varrás során visszahúzza magát. Az első mosás, rázás, szárítás során a megfelelő irányba helyezkednek a szálak, így ezután már nem lesz elcsavarodva a hálózsák.

Mosás során a pamutvászon anyagok 3 %-ot mennek össze, amit szabáskor bekalkulálunk. Varráskor is rátartással dolgozunk, így miután az anyag első mosáskor összemegy, már nem lesz hullámos a cipzár mellett.

Ha nem a fentiek szerint járnánk el, akkor nagyon szép lenne a zsák, amikor elkészül és kézhez kerül, de mosás után elcsavarodhatna és a cipzár lenne hullámos.

Az arctisztító korongok miért nem a legjobb anyagkihasználtságot és legkevesebb hulladékot adó, szögletes formájúak?

Mert arcpárnáink a munkánk közben keletkező pamutvászon anyagdarabok felhasználásával készülnek, és kör alakúra szabva marad meg a legkevesebb hulladék.

Az újaraszalvéták, tasakok belsejében használt pul anyag milyen tanúsítvánnyal rendelkezik?

A forgalmazó az alábbi TANÚSÍTVÁNY-t adja az általam felhasznált pul anyaghoz.

(Megjegyzendő részlet, hogy a piacon, vagy boltban a felvágottak csomagolására használt papír-fólia csomagolóhoz, vagy vákuum csomagoláshoz, a pékségben a pékáru zacskóhoz, a savanyúságosnál a zacsihoz… nem adnak ki élelmiszerbiztos tanúsítványt a csomagolóanyagról, mégis abban kapjuk a megvásárolt termékeket.)

l

Az alábbi űrlap kitöltésével üzenetet küldhet: